close menu

Ontstoppen

Home / Ontstoppen / Bad, douche en lavabo ontstoppen

Doucheput ontstoppen? Bel ons 24/7!

Bad, douche en lavabo ontstoppen

Hebt u last van rioolstank uit de doucheput, lavabo of het bad? Komt het water terug omhoog uit de afvoer? Dat is geen fijne manier om aan de dag te beginnen of tot rust te komen na een drukke werkdag. Wellicht hebt u te maken met een verstopping en moet u een beroep doen op een professionele ontstoppingsservice om uw doucheput te ontstoppen.

Oorzaken van een verstopte doucheput

Bij een verstopte wc is de oorzaak dikwijls tampons of vochtig toiletpapier, terwijl bij een verstopte gootsteen het vaak om een ophoping van etensresten gaat. Hoewel het bij een verstopte doucheput, lavabo of een verstopt bad meestal om onschuldiger zaken zoals haar of zeepresten gaat, zijn de gevolgen even vervelend. Een tussenkomst van Ontstoppingsdienst IG om uw bad, lavabo of doucheput te ontstoppen kan noodzakelijk zijn.

Naast haar en zeepresten is kalkafzetting een van de meest voorkomende oorzaken van een verstopping in de afvoer van het bad, de douche of lavabo.

Bad, douche en lavabo ontstoppen

Preventief handelen om erger te voorkomen

De diameter van de afvoer is best klein, wat hem ook kwetsbaar maakt. Het afvoerroostertje dat de leidingen beschermt tegen objecten die er niet in thuishoren is daarom geen overbodige luxe. Maar vertrouw er niet op dat dit alles tegenhoudt. Maak het daarom regelmatig eens los zodat u vuil dat door de mazen van het net is geglipt uit de afvoer kunt halen. Als dit vuil te diep in de leiding vastzit, loopt u het risico dat u er niet meer bij kunt en het de afvoer verstopt.

Bent u bezig met verbouwingswerken in de badkamer? Denk er dan zeker aan om de afvoer van het bad, de douche en lavabo te beschermen met bijvoorbeeld een plastic zeil. Stof en bouwresten kunnen gemakkelijk de leidingen binnendringen. Herstel ook meteen loslatend voegsel of silicone. Als dit vast komt te zitten in de afvoer, riskeert u een verstopping!

Rectangle 1085
Rectangle 1086
Rectangle 1087

Hoe gaan we te werk?

Het is belangrijk te weten wat de precieze oorzaak is van de verstopping. Afhankelijk van de oorzaak is een andere werkwijze nodig om de verstopte doucheput te ontstoppen. Als dit noodzakelijk blijkt, kunnen we gebruik maken van een camera met sensor. Op die manier weten we zonder breekwerk waar de verstopping zich precies bevindt en welk materiaal we best gebruiken.

Meestal gebruiken we de ontstoppingsspiraal met diverse kopstukken en spiraalformaten. De spiralen banen zich een weg doorheen de leiding en doorboren de verstopping.