close menu

Reukdetectie

Home / Reukdetectie

Geurhinder in huis opsporen met reukdetectie

Reukdetectie

Hebt u last van een vreselijke rioolgeur in huis? Geurhinder kan in elke ruimte van uw woning optreden. Het is mogelijk dat u met een verstopping te maken heeft zonder dat u het zelf beseft. Maar dat is zeker niet altijd het probleem. Vaak is een (klein) lek de boosdoener en het is niet altijd makkelijk dit lek precies te lokaliseren. Met behulp van reukdetectie verlost Ontstoppingsdienst IG u van geurhinder in huis.

Hoe gaan we te werk?

Een gaatje in een rioolbuis van amper een paar millimeter groot kan grote gevolgen hebben. Het is moeilijk zichtbaar met het blote oog maar de geurhinder die het veroorzaakt is navenant. Wij detecteren het probleem.

Om u optimaal van dienst te zijn, is het belangrijk dat we eerst de context weten:

  • Welke geur stelt u vast? Toilet, riool, beerput…
  • Wanneer heeft u de geur voor het eerst opgemerkt en houdt de geurhinder constant aan?
  • Heeft u onlangs verbouwd?
  • Werd er in de buurt aan de riolering gewerkt?

Op basis van deze informatie kunnen wij al goed inschatten waar het probleem zich kan bevinden en gerichter met reukdetectie te werk gaan.

Reukdetectie met geavanceerde rookgenerator

Om het lek te lokaliseren zetten we een gespecialiseerde rookmachine in. Deze machine blaast onschadelijke rook in uw leidingen. Ontsnapt de rook ergens? Dan zit daar het lek: een supereenvoudige maar ook heel efficiënte manier van geurdetectie.

Nadien kunnen we ook met cameradetectie het lek nog beter in kaart brengen. Het kleinste detail is zichtbaar op onze geavanceerde kleurencamera. En dankzij de ontvanger bovengronds weten we perfect waar het probleem zich bevindt zonder uw tuin te moeten omspitten of de vloer in huis te moeten uitbreken. Dat spaart u veel tijd, kosten en overlast. We voorzien ook steeds uitgebreide documentatie en video’s zodat u weet waar u daarna aan toe bent.

Reukdetectie

Meer te weten komen?

Bel ons gerust op voor een vrijblijvende offerte voor geurdetectie. De prijzen van Ontstoppingsdienst IG behoren tot de laagste van de markt. U kan ook steeds bij ons terecht voor de ontstopping van uw toilet, sanitair, afvoer of gootsteen en de reiniging van uw riool of regenput.