close menu

Reinigen

Home / Reinigen / Riool reinigen

Een preventieve rioolreiniging om verstoppingen te vermijden

Niets is vervelender dan een verstopt riool. Toch kan u dit voorkomen, namelijk door te kiezen voor rioolreiniging op gerichte tijdstippen.

Is een regelmatige rioolreiniging echt noodzakelijk?

Wanneer er te veel vuil aan de rand van de riolering blijft kleven, slibt deze langzaam dicht. Dit veroorzaakt een verstopping.

Rioolbuizen zijn de ideale plaats voor wortels om te groeien door het vochtige klimaat en de constante temperatuur. Maar het kan uiteraard niet de bedoeling zijn dat wortels welig tieren in het riool. Slib en andere vuiligheid blijft erachter hangen, waardoor verstoppingen kunnen ontstaan. Bovendien kunnen wortels zich ook een weg door de rand van de riolering banen, wat lekkages veroorzaakt. Een frequente rioolreiniging en rioolinspectie kan dit euvel voorkomen. Met behulp van een freeskop aan een hogedrukmachine verwijderen wij deze wortels.

Andere zaken die mogelijk voor blokkades zorgen zijn cementresten en uitgeharde vuiligheid zoals gestold vet. Door middel van de frees komt dit los en we halen deze mogelijke blokkades uit het riool. Ook met een spiraal kunnen we uw riool reinigen.

Riool reinigen

Reiniging én camera-inspectie

Met de camera kunnen we een grondige inspectie van het riool voor onze rekening nemen. Op die manier kunnen we ons een goed beeld vormen van de staat van de riolering en weten we op welke plaats we extra aandachtig moeten zijn. Om de juiste methode voor een rioolreiniging te bepalen, is het belangrijk voorafgaand een juiste inschatting te kunnen maken. Eventuele breuken of andere problemen komen zo ook aan het licht. Deze kunnen wij ook herstellen. Uiteraard brengen wij u eerst op de hoogte van de problematiek voordat we bijkomende werken uitvoeren.

Rectangle 1085
Rectangle 1086
Rectangle 1087

Ga voor zekerheid en neem een onderhoudscontract

Meer en meer mensen zijn zich ervan bewust dat een regelmatige reiniging van hun riolering zeker geen overbodige luxe is. Daarom bieden wij ook onderhoudscontracten aan, zowel voor particulieren als bedrijven. Afhankelijk van de formule die u verkiest komen wij op bepaalde tijdstippen bij u langs om uw riool te reinigen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over verstoppingen.

Vraag gerust meer informatie!